Rianne, Robin en Serena
Home » Voorbehoeds- middelen » Vrouwencondoom

Vrouwencondoom

Het vrouwencondoom is een voorbehoedsmiddel dat minder bekend is en dat is onterecht want het heeft grote voordelen zoals bescherming tegen zwangerschap en geslachtsziektes. Een vrouwencondoom aanbrengen is even makkelijk als het aanbrengen van een mannencondoom.

Het vrouwencondoom bestaat uit polyurethaan en bestaat uit twee ringen, een grote en een kleinere. De kleine ring moet in de vagina ingebracht worden en de grotere ring moet aan de buitenkant zijn. Het is eigenlijk een klein zakje van ongeveer 17 centimeter dat in de vagina ingebracht wordt. De vrouwencondoom kan maar 1 keer gebruikt worden en na gebruik moet de vrouwencondoom in de vuilbak belanden.

Gebruik bij de geslachtgemeenschap nooit een mannencondoom en een vrouwencondoom want dat verhoogt de kans op scheuren en andere vormen van beschadiging van de condooms.

Het vrouwencondoom is een soort van voorbehoedsmiddel dat op niet veel plaatsen kan kopen omdat het niet zo populair is. Je kunt het kopen in sommige apothekers en bestellen op internet.Voordelen

- Beschermt tegen SOA en zwangerschap.

- Geeft geen hormonen af.

- Je kunt hem eventueel al voor het vrijen inbrengen (tot wel 8 uur ervoor,) zodat het geen nare onderbreking vormt.

- Voor de man is het een fijner gevoel dan een gewoon condoom

- Vrouwencondooms zijn niet gemaakt van latex, zodat allergie├źn voorkomen worden


Nadelen

- Het is vrij duur (5 a 6 euro voor 3 stuks)

- Het blijft niet bij alle standjes goed zitten