Rianne, Robin en Serena
Home » Voorbehoeds- middelen » Terugtrekken

Terugtrekken

Terugtrekken wordt ook wel 'coïtus interruptus' en 'voor het zingen de kerk uit gaan' genoemd. Hierbij trekt de jongen de penis terug als hij op het punt staat om klaar te komen. Hij spuit zijn zaad buiten de vagina, op de grond, op het been of de buik van het meisje, in een zakdoek in zijn hand, of zoiets.


De meeste voorlichters zeggen dat terugtrekken een onveilige vorm van anticonceptie is. Soms gaan ze er zelfs heftig tegen tekeer, wat overdreven is. Terugtrekken gaat in de praktijk inderdaad nogal eens mis. Als hij erg opgewonden is kan hij klaarkomen voordat hij er erg in heeft. Of zij houdt hem zo omklemd dat hij niet in staat is om zich terug te trekken. Er zijn ook jongens die er gewoon geen zin in hebben of meisjes die het niet romantisch vinden. Terugtrekken is dus niet voor iedereen geschikt, maar dat geldt ook voor de pil. Het is goed dat er verschillende manieren zijn om bevruchting te voorkomen.
Terugtrekken heeft, vooral na de uitvinding van de pil en andere moderne methoden de naam gekregen ‘ouderwets’ te zijn. Maar voor bepaalde mensen en situaties blijft terugtrekken een goede manier om bevruchting te voorkomen. Er bestaat veel ervaring met terugtrekken, omdat miljoenen mensen over de hele wereld er met succes gebruik van maken.