Rianne, Robin en Serena
Home » Ongewenste intimiteiten

Ongewenste intimiteiten

 Dingen die mensen bij je doen zijn niet altijd gewenst. Als een man zomaar iets doet wat een vroeg onprettig vind dit kan met een aanraking maar ook met bepaalde dingen te roepen si dit een ongewenste intimiteit. Dit gebeurt niet allen bij vrouwen maar het kan ook andersom gebeuren vrouwen bij mannen. Ongewenste intimiteiten kunnen variĆ«ren van iets wat iemand roept ( bijvoorbeeld naar je fluiten met een grote groep of he lekker wijf roepen) tot aanraking en soms zelfs lichamelijk seksueel contact.
Wanneer is er spraken van een ongewenste intimiteit ?
Er is sprake van een ongewenste intimiteit als je je niet prettig voelt wat iemand bij jouw doet. Als je je bijvoorbeeld ongemakkelijk voelt als een jongen aan je billen zit is dat een ongewenst intimiteit, maar het is ook een ongewenste intimiteit als je je ongemakkelijk voelt als een docent heel erg naar je kijkt of knipoogt.
Als je te maken hebt met ongewenste intimiteiten moet je dat aangeven. Je kan dat doen bij degene niet jouw ongewenst aanraakt of dingen roept of kijkt maar als je dat niet durft kan je ook om hulp vragen. Als het op school gebeurt kan  je bijvoorbeeld naar je mentor gaan en op een sportclub kan je naar je trainer gaan.
Als jij hebt aangegeven dat je iets niet prettig vind en mensen gaan er mee door kom dan op voor jezelf want mensen moeten respect voor jouw hebben
Nee is nee en daar moeten ze naar luisteren!
Er hebben meer mensen last van ongewenste intimiteiten dan je zult denken. Beneden Heb je een poll waar je kunt invullen of jij last hebt of ooit een keer hebt gehad van een ongewenste intimiteit. Je kunt dit eerljk invullen

Heb jij ooit last gehad van een ongewenste intimiteit