Rianne, Robin en Serena
Home » Loverboys » Verkrachting

Verkrachting

Wat is verkrachting?

Verkrachting is het tegen je wil in en vaak met geweld binnendringen van je lichaam door een ander. Dit kan via de vagina, anus of mond. Het kan iedereen overkomen. Meestal is de dader een bekende.

Verkrachten kan op verschillende manieren gebeuren. Met de penis, vingers, tong, of met een voorwerp je lichaam binnendringen. Zowel jongens als meisjes kunnen beiden slachtoffer zijn van verkrachting. De verkrachter is in de meeste gevallen een bekende.

Binnen een relatie kan er ook sprake zijn van verkrachting. Hij of zij wil graag seks met je hebben. Hier heb jij niet altijd zin in waardoor je vriend of vriendin zich misschien afgewezen voelt en jou dwing om toch seks te hebben.


Wat zijn de gevolgen van een verkrachting?

De gevolgen van verkrachting zijn kunnen heel heftig zijn maar verschillen per persoon. Je krijgt buikpijn zonder daar de reden van te weten. Je eet niet meer zo goed of juist heel veel omdat je een hekel aan jezelf hebt gekregen. Je krijgt slaapproblemen en je concentratievermogen is ook een stuk minder. Je voelt je machteloos, vertrouwt niemand meer zo snel, je voelt je onveilig, en je bent bang. Je voelt je schuldig en schaamt je voor jezelf en de gebeurtenis. Alleen zijn durf je niet meer en je schrikt al van de kleinste aanrakingen.