Rianne, Robin en Serena
Home » Loverboys » Stappen

Stappen

Een loverboy onderneemt stappen, hier kan je lezen welke stappen dat zijn.

 

Eerste stap: ontmoeten
Een leuke jongen, hij heeft iets aantrekkelijks, maakt een praatje met je, of je wordt aan hem voorgesteld door een vriendin van je. Dit gebeurt bijvoorbeeld op school, in een discotheek, coffeeshop, café, in de trein, in de stad, op het station, het kan eigenlijk overal. Waar er maar jonge meiden zijn... Ook via het internet. Hij checkt je profiel. Er worden contacten gelegd en afspraakjes gemaakt.

 

Tweede stap: indruk maken
Hij chat met je en palkt je helemaal in met lieve woorden. Hij wil altijd bij je zijn en geeft je een mooi cadeau, een nieuwe telefoon, bijvoorbeeld. 'Zo kan ik je overal bereiken, en jij mij!' Hij kijkt wat jij nodig hebt. Hij vult de leegte in.. Je bent helemaal weg van hem. Je denkt: Zo'n vriend heb ik altijd al willen hebben. Hij zegt allemaal lieve dingen tegen mij, dat ik mooi ben en dat hij alles voor me over heeft. Hij komt je ophalen met de auto of de scooter. Hij heeft dure kleren aan en ziet er goed uit.

Soms is hij alleen maar lief voor je. Hij troost je en luistert als je vertelt dat je het niet makkelijk hebt....je bent blij met zijn aandacht en hebt helemaal geen cadeautje nodig. Of hij zegt zelf problemen te hebben en jij kunt hem helpen. Je wilt hem niet meer kwijt! 

 

Derde stap: verkering
Jullie hebben nu echt verkering: jij bent zijn vriendin. Jullie doen heel veel dingen samen; je gaat naar de film, naar vrienden? Met de auto ga je overal naartoe. Jouw vriendinnen zie je niet zoveel meer. Maar dat maakt ook niet zoveel uit, die zijn toch maar jaloers, zegt hij. Hij houdt echt van je en die meiden stellen niks voor. Je ouders of je mentor zie je ook niet zoveel meer, die vinden die jongen maar niks. Wat zeuren ze nou! Hij is toch geweldig? Ze begrijpen je gewoon niet.

 

Vierde stap: met elkaar naar bed gaan
Je bent met hem naar bed geweest? Het was heel mooi en romantisch, hij was zo lief en aardig. Je bent echt gelukkig met hem. Je wilt altijd bij hem blijven, en hij bij jou, zegt hij. Je besluit langzamerhand weg te gaan van huis. Hij wil ook dat je dag en nacht bij hem bent.

 

Vijfde stap: wennen aan prostitutie
Hij neemt je mee naar de rosse buurt, en daar ontmoet je andere meisjes van jouw leeftijd die het werk ook doen. Hij laat je ook je grenzen verleggen. Er moet bij een vriend bijvoorbeeld een schuld afgelost worden en jij bent de enige die hem kan helpen door een avondje uit te gaan met die vriend. Die vriend is erg handtastelijk, en dat weet hij.  

 

Zesde stap: overhalen tot prostitutie
Het geld is op. Hij heeft zoveel voor jou overgehad, en je hebt het gevoel dat je nu iets voor hem terug moet doen.
Misschien word je ontzettend bang voor hem, en daardoor ga je twijfelen. Wat gebeurt er als ik nu zeg dat ik niet verder wil? Hij belooft je dat je niet lang hoeft te werken als prostituee. Jullie kunnen dan sparen, en een huis en een auto kopen. Ook kunnen jullie op vakantie.

 

Zevende stap: prostitutie
Nu zit je achter het raam, of ga je naar mannen thuis, of werk je in een seksclub. Ergens wilde je het helemaal niet. Maar hij heeft je geslagen en gezegd dat als je het niet zou doen, hij jou en je familie wat aan zou doen. Je voelt je vies en smerig. Maar toch houd je nog steeds ontzettend veel van je vriend. Het zal allemaal wel weer goed komen, of niet? Hij is soms weer zo lief?